Eco Resort Butuceni – Eveniment DescOperă

La Butuceni, Orheiul Vechi, continuă pregătirile pentru primul festival de muzică clasică în aer liber DescOperă, eveniment unic în lume, care va avea loc în perioada 3-5 iunie 2016.

Evenimentul va fi organizat de Pensiunea Eco-Resort "Butuceni", compania "Sens Music" și Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" sub patronajul Ministerului Culturii al RM, cu susținerea partenerului strategic Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Unicitatea festivalului DescOperă constă în faptul că vizitatorii vor putea descoperi frumusețea muzicii clasice într-un cadru inedit, Rezervația Cultural-Naturală "Orheiul Vechi", amfiteatrul natural care asigură o sonoritate ideală pentru orchestră și vocile soliștilor de operă. Festivalul va oferi o experiență cu adevărat surprinzătoare îmbinând armonios opera cu atmosfera rurală, vinurile și gastronomia locală.

Ideea organizării festivalului a apărut acum 3 ani, când directorul Pensiunii Eco-Resort "Butuceni", Anatol Botnaru, l-a cunoscut pe dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer, aflat în vizită la Orheiul Vechi.

Anatol Botnaru, directorul Pensiunii Eco-Resort "Butuceni", organizator: "Ne-a inspirat acest spațiu, devenit un amfiteatru natural, care are toate "ingredientele" necesare pentru a desfășura concerte cu o acustică deosebită. Pe atunci mă gândeam să construiesc aici o scenă pentru spectacole folclorice în aer liber, dar maestrul Pfeiffer mi-a sugerat să instalez o scenă pentru operă, pe care aș putea organiza orice tip de evenimente muzicale. În 2015 pe această scenă a avut loc primul concert și am înțeles că e prea puțin, e nevoie de un festival de cel puțin 3 zile. Cred că evenimentul "DescOperă" va fi o experiență impresionantă, care îi va încuraja pe moldoveni să descopere cultura, iar turiștilor le va da un motiv în plus să ne viziteze țara. Dirijorul Pfeiffer vine în Moldova cu propria echipă de filmare, care va înregistra spectacolele, pentru a promova evenimentul în străinătate."