Eco Resort Butuceni - Beci
Un gospodar adevărat are un beci plin cu merinde pentru iarnă. Beciul Eco Resort Butuceni este cartea noastră de vizită.
Ne mândrim cu fiecare borcan sau butoi ce îl completează.
Beciul nostru este ca o casă mare. L-am decorat cu lăicere, am întins pe alocuri prosoape, iar borcanele stau aranjate frumos, la fel cum stau cărțile în biblioteca Universității Tehnice din Iași.
Conservele pentru iarnă sunt pregătite de către bucătăresele satului, după rețetele bunicilor și străbunicilor lor.
Delicii care doar pe mesele de la Butuceni pot fi găsite.
Murăturile, marinatele, salatele, compoturile, dulcețurile, gemurile, crează un efect coloristic nemaiîntâlnit.
Cel mai important este faptul că la pregătirea fiecărui borcan participă oaspeții noștri dragi.
Își suflecă mâinicile cu forță, trag cu ochiul la dibăcia bucătăreselor și repetă pașii rețetei.
Odată ce roadele verii și toamnei sunt adunate în borcane acestea sunt puse la păstrare în beci.
Unii sunt nerăbdători și gustă direct din preparat. Gustul e memorabil. Iar cel mai frumos e faptul că oamenilor le place acest tip de activitate.
Iar noi îi încurajăm să se implice, iată de ce le oferim master class-uri interactive și extrem de informative.
Așadar, mulți pleacă de la noi nu doar cu un bagaj de amintiri, dar și cu un bagaj de cunoștințe culinare pe care le pun în practică la casele lor.
Indiferent de anotimpul în care ne treceți pragul, beciul nostru este mereu deschis și gata să vă alinte cu bunătăți conservate. Iar vinul... vinul e împăratul pivniței. Tehnologia de preparare a vinului la fel am adunat-o din străbuni. Culegem strugurii mustoși, îi zdrobim cu picioarele, sucul bobițelor coapte fermentează, îl scurgem și căpătăm un dulce-acrișor îmbătător cu note de iarbă, pământ și pomușoare. Gustul copilăriei, tinereții, a neamului nostru drag îl găsești la Eco Resort Butuceni. pozitivă.